Показване на единствения резултат

Показване на страничния панел

Бенджамин Греъм е роден в Британия американец икономист, професор и инвеститор. Той е широко известен като „бащата на инвестиране на стойност”,[1] и написа два от основните текстове в неокласическото инвестиране: Анализ на сигурността (1934) с Дейвид Дод, и Интелигентният инвеститор (1949). Неговата инвестиционна философия подчерта инвестиционна психология, минимален дълг, купувай и задръж инвестиране, фундаментален анализ, концентрирана диверсификация, закупуване в рамките на граница на безопасност, активист инвестиране, и противоположно мислене.

След като завършва Колумбийски университет на 20 години започва кариерата си на Уолстрийт, като в крайна сметка основава партньорството Греъм-Нюман. След като назначи бившия си студент Уорън Бъфет, той заема преподавателски позиции при него Алма матер, и по-късно в UCLA Anderson School of Management в Калифорнийски университет, Лос Анджелис.

Неговата работа в управленска икономика и инвестирането доведе до модерна вълна на инвестиране на стойност в рамките на взаимни фондове, хедж фондове, диверсифицирани холдингови компании и други инвестиционни инструменти. По време на кариерата си Греъм имаше много забележителни ученици, които продължиха да постигат значителен успех в света на инвестициите, включително Ървинг Кан и Бъфет, последният го описва като втория най-влиятелен човек в живота си след собствения си баща.